top of page

Cyclo, MTB en graveltoertocht met een twist!

powered by Verhelst Bouwcoördinatie

Tweede editie op zaterdag 2 maart 2024 (Start 8-13u)

Start en aankomst: eventlocatie De Porcherie, Grottelaan 1, 8793 Sint-Eloois-Vijve

Demodorp met leveranciers fietsplezier by Fietsen Devos

Afterparty met koerswedstrijd Strade Bianche op groot scherm & DJ’s

Tickets include: (Koffie, bevoorradingen, pasta, Kwaremont, uitgepijlde routes, GPX, beveiligde fietsparking, afspuitstand, toegang demostanden en testfest, Strade Bianche op groot scherm, afterparty, ...)

IMG_5458.jpg
IMG_5139 (1).jpg

Cyclo

De cyclotocht is een combinatie van snelle stukken waar je in snoeihard kan gaan (of uit de wind kan genieten) en mooie Vlaamse wegen met fantastische vergezichten waarbij de Vlaamse Ardennen voortdurend liggen te lonken. De 60km (450hm - 1 stop) skipt een groot deel van de hoogtemeters en draait af vooraleer het klimwerk begint.  De 85km (750hm - 2 stops) gaat verder naar de prachtige achterkant van de Kluis met de Kluisberg, Horletin en Karnemelkbeek achtereenvolgend. Ideaal om al eens te pieken en de conditie te testen voor de grote voorjaarklassiekers beginnen. De 110km (1050hm - 2 stops) haalt het mooiste van de Vlaamse Ardennen naar boven en doet na de 2de bevoorrading nog een ommetje langs Wortegem – Lede – Huise en Nokere.

GPX ONLINE

MTB

Een mountainbiketocht die zijn naam waardig is! Geen bestaand Bloso parcours, maar tal van nieuw te ontdekken singletracks in en rond de omgeving van Waregem. Het parcours ligt bezaaid met technische uitdagingen voor de die-hard fans met telkens een soft shortcut voor diegene die nog adem willen over hebben tijdens de afterparty ;). De marathon fans kunnen zicht uitleven op de 70km die na de technische uitdagingen ook nog de hoogtemeters in hun benen krijgen met een fantastische passage in Bouvelobos.

(35km/2stops/270hm - 50km/2stops/370hm - 70km/3stops/610hm)

GPX ONLINE

IMG_5291.jpg
IMG_5233.jpg

Gravel

Voor eerst tekenen we ook een volledig uitgepijlde gravelrit uit met 3 afstanden. Gravel is hot en past volledig in de stijl van ‘Strade Vive Bikefest’. We zijn voor jou op zoek gegaan naar de fijnste gravelpaden in onze omgeving. We rijden in grote lijnen dezelfde richting uit als de racefanaten maar schuwen uiteraard de offroadpaden niet. De 65km (1stop/470hm) is ideaal voor de beginnende gravelaar of voor de mountainbiker die het liever niet zo technisch heeft. De 90km is met z’n 920 hoogtemeters (2stops) heel wat steviger.  Deze steekt door naar het Kluisbos om vervolgens een passage te maken in Pays de Collines met de Karnemelkbeek offroad als hoogtepunt. Vervolgens buigen we terug af naar Berchem met nog een klein intermezzo rond de Kwaremont om dan te eindigen met enkele stroken richting Zulte. Op de 110km (2stops) kom je best goed getraind voor de dag! De 1150 hoogtemeters komen stevig aan in de beentjes.

GPX ONLINE DAG

  • alt.text.label.Instagram
  • alt.text.label.Facebook
  • alt.text.label.LinkedIn
bottom of page